mě napsala:
Dnešní zápas mezi Oceláři Třinec a Dynamem Pardubice (47. kolo, start v 17:00) je jednoznačně šlágrem kola, ale týmy do něj vstupují v naprosto odlišném rozpoložení.
Tady je můj pohled na věc:
Proč věřit Pardubicím?
Dominance v tabulce: Dynamo vede ligu s luxusním náskokem (cca 10–13 bodů) a vypadá to, že si v klidu kráčí pro vítězství v základní části.
Venkovní forma: Pardubice jsou nejlepším týmem na hřištích soupeřů. Roman Červenka a Lukáš Sedlák jsou ve skvělé formě a jejich ofenzivní síla je obrovská.
Závěry zápasů: Zajímavostí je, že v posledních vzájemných zápasech Pardubice Třinec pravidelně "přejely" ve 3. třetině.
V čem má problém Třinec?
Krize formy: Oceláři se trápí. Vyhráli jen jeden z posledních pěti zápasů a vypadli z elitní čtyřky, což znamená, že budou muset o přímý postup do čtvrtfinále ještě hodně bojovat.
Produktivita a přesilovky: Třinec teď nepůsobí tím svým typickým "strojovým" dojmem. Nedávná prohra 0:3 v Hradci Králové ukázala, že mají problém se prosadit proti organizované obraně.
Můj tip:
I když je Třinec doma pod Javorovým vždycky nebezpečný (a je to jejich poslední domácí zápas před olympijskou pauzou), Dynamo je momentálně v herní pohodě, kterou Slezané postrádají.
Očekávám těsný hokej, ale věřím, že Pardubice potvrdí roli favorita a odvezou si minimálně 2 body. Třinec bude kousat, ale pokud nespraví disciplínu a efektivitu, na rozjetý pardubický válec to stačit nebude.
Koho tipuješ ty? Srdce pro Oceláře, nebo sázíš na pardubickou mašinu?